Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Kalorifer peteği nasıl boyanır konusunda boyama teknikleri bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Kalorifer peteklerini yenilemek için tıklayın! Doğalgaz ile ısınan tüm evlerde bulunan kalorifer peteklerini biraz daha renklendirebilirsiniz. Kalorifer peteği boyama ipuçlarını kullanarak sizler de evinize biraz daha renk katabilirsiniz. Petekleri boyama için hangi teknikleri kullanacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Kalorifer peteği hangi boya ile boyanır ve petek boyama ile ilgili tüm sorularınızın cevapları için yazımıza göz gezdirebilirsiniz. 

YouTube video

Yukarıdaki videoyu izleyerek ve aşağıda sizler için sunduğumuz içeriği okuyarak en güzel şekilde peteklerinizi yenileyebilirsiniz. Petek boyama ile ilgili diğer videoları incelemek için bağlantıya tıklayın.

Petek Boyanır mı? Petek Boyamanın Sakıncası Var mı?

Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?
Petek boyamanın sakıncası var mı?

Petek boyama sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Kalorifer peteklerini boyamak için öncelikli olarak bir renk seçmeniz gerekmektedir. Genellikle iç dekorasyon için tercih edilen açık ve pastel tonlar kalorifer peteklerini renklendirmek için de en doğru renkler arasında yer almaktadır. Canlı ve dikkat çeken ya da koyu renkler petekler için pek tavsiye edilmemektedir. 

Petek boyamanın herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak ısıyı engellemeyecek ve sıcaklığa karşı duyarlı olan, sıcaklık ile temas ettiğinde koku yapmayan en uygun boya çeşitlerini tercih etmelisiniz. Petek boyama için doğru teknikleri ve en uygun boyaları tercih ederek ortaya mükemmel sonuçlar çıkartabilirsiniz. Evinizi dekore ederken kalorifer peteklerini renklendirerek daha modern ve canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Doğalgaz borusu gizleme nasıl yapılır merak edenlere…

Petekler Hangi Boya ile Boyanır?

Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?
Petekler hangi boya ile boyanır?

Petek boyama işlemleri için her boyayı kullanamazsınız. Petek boyama için tercih edeceğiniz yanlış bir boya ile büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Bazı boyalar ısı ile temas ettiğinde oldukça kötü bir boya kokusu salgılayabilmektedir. Ayrıca yine yanlış bir boya tercih ettiğinizde petekler ısındığında boyada bir yumuşama da meydana gelebilmektedir. Petek boyama için tercih edebileceğiniz en uygun boyaları yağlı radyatör boyaları ve sprey boyalarıdır.

Özel panel boyaları da yine petek boyama için tercih edebileceğiniz boya çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Petek boyama için ısıya dayanıklı ve tamamen peteklerin dış yüzeylerine özel olarak üretilmiş olan boyaları tercih etmelisiniz. Panel radyatör boyası çeşitleri ise petek boyama için en sağlıklı sonucu alabileceğiniz boya çeşitlerindendir. 

Kalorifer Peteği Boyama Nasıl Yapılır?

Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?
Kalorifer peteği boyama nasıl yapılır?

Petek boyama işlemini yapmadan önce boyanızı tiner ile açın. Eğer sprey boya tercih edeceksiniz açma işlemine gerek kalmadan direkt olarak boyama yapabilirsiniz. 

Kalorifer peteklerinin tamamen kapalı ve soğuk olduğundan emin olmalısınız. Eğer sıcak petek üzerine boyama yaparsanız boya tutmayacaktır. 

Peteklerinizin üzerinde boyalarda dökülmeler meydana gelmiş ise boyanın tamamen kalkması için bir zımpara yardımı ile boyayı tamamen peteğin üst yüzeyinden temizleyebilirsiniz. 

Petek boyama işleminizde pürüzsüz ve istediğiniz gibi bir görünüm elde etmek için peteklerin yüzerlerinin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz. 

Peteklerinin üzerinde eğer toz veya leke ya da kir var ise tamamen temizleyin. Islaklık kalmayacak şekilde kurumasını bekleyin.

Petek boyama işleminize direkt olarak boyama yaparak başlamanız tavsiye edilmemektedir. Astar boyalar her zaman uygulayacağınız boyanın daha iyi sonuç vermesini sağlayacaktır. Ayrıca petek boyama için tercih ettiğiniz renk de astar boya sayesinde tam tonunda tutabilecektir.

Astar boyasını tüm peteklere boşluk kalmayacak şekilde uygulayın ve kurumasını bekleyin.

Astar boyama işleminin tamamlanmasının ardından kullanacağınız boyayı peteklere uygulayabilirsiniz. Eğer istediğiniz renk tek kat boya ile tutmadı ise tek kat boyanın kurumasını bekleyerek ikinci katı da aynı şekilde sürebilirsiniz. 

Tüm petekleri boyadıktan sonra kuruması için en 3 gün kadar beklemelisiniz. Bu süre zarfında peteklere kesinlikle ısı vermemeye dikkat etmelisiniz. 

Peteklerinize ısı verdikten sonra birkaç gün peteklerde kokma meydana gelmesi oldukça normaldir. Ancak tamamen kuruması peteklerde meydana gelecek olan koku oranını da oldukça düşürecektir. 

Yorum yapın