Yerden Gelen Soğuk Nasıl Kesilir? | %100 Çözüm


Kış aylarında en büyük sorun yerden gelen soğuk oluyor. Bu sorunu nasıl ortadan kaldıracağınıza dair bilgiler veriliyoruz. Soğuğu engelleyerek hem sıcaklığı korumak hem de maddi anlamda da tasarruf sağlamak mümkün. Alacağınız önlemler ile siz de evinizin uzun süre sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca evin içinde yerlerin sıcak olması, özellikle çocuğu olan ailelerin herhangi bir hastalık için önlem alması demektir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak siz de evinizde yerden gelen soğuğu kesmek adına önerilerimizi değerlendirebilirsiniz. Hızlı sonuç alacağınız çözüm önerileri sunuyoruz.


Yerden Gelen Soğuk Nasıl Engellenir?

Yerden Gelen Soğuk Nasıl Kesilir? | %100 Çözüm

Teknik olarak yerden gelen soğuğu engelleme alacağınız yalıtım önlemleri ile olacak. Kış aylarında soğuğu engelleyen, yaz aylarında da sıcaklığı muhafaza eden yalıtım çözüm sağlar. Evinizin döşemeleri, parkelerde kullanılan malzemeler ile soğuğun engellenmesi konusunda gereken yapılmış olabilir. Bu çözümün dışında da sunulan öneriler ile soğuktan kurtulmak mümkün.

  • Yerden yalıtım: İlk olarak yalıtım, soğuğun engellenmesi en önemli seçenektir. Yalıtımın en iyi şekilde yapılması, kullanılacak olan malzemeler, soğuğu engeller. Kullanılan malzeme seçimi, sizin tarafınızdan belirlenir. Ancak döşeme sırasında, parkelerin altında mutlaka yalıtım malzemelerinin döşenmesini istemelisiniz. Bu şekilde soğuğun en hızlı şekilde muhafaza edilmesi sağlanır.
  • Parke seçimi: Belirlemiş olduğunuz parke seçimi, elbette soğuğun engellenmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Örneğin laminant parke en iyi seçim olabilir. Tahta ya da mermer zeminlerden soğuktan korunma açısından uzak durmak gerekiyor. Çok daha iyi şekilde sonuç verecek olan seçimler önemlidir.

Soğuk Geçirmeyen Yer Döşemesi

Yerden Gelen Soğuk Nasıl Kesilir? | %100 Çözüm

Yer döşemeleri son derece önemlidir. Soğuk geçirmeyen yer döşemesi sayesinde, soğuktan korunmak mümkün oluyor. Döşemelerde mermer ya da buna benzer soğuğu daha çok taşıyan malzemelerden uzak durmak gerekiyor. Tahta kullanımı da ısı yalıtımı konusunda çok avantajlı olmadığından, direkt olarak akıllara laminant geliyor. Değerlendirmenizi yapabilir, bu alanda çok daha yalıtımı koruyacak bir seçim yapabilirsiniz. Yer döşemesinin en iyi şekilde seçilmesi, büyük avantaj sağlıyor.

Isı yalıtımlı parke seçimi;


Yer döşemesinin ısı yalıtımlı parke olması iyi sonuç verir. Soğuğu keser ve ısının da daha uzun süre odalarda muhafaza edilmesini sağlar. Yalıtım özelliği olan seçenekleri tercih ederek, ekonomik açıdan da avantajlıdır.

  • Evlerde soğuğu kesmenin bir başka yolu olan balkon kapatma uygulaması hakkında tavsiyeler bu yazımızda sizleri bekliyor!

Yerden Gelen Soğuk Çözüm Önerileri

Yerden Gelen Soğuk Nasıl Kesilir? | %100 Çözüm

Soğuğun hissedilmesini azaltmak, engellemek açısından kış aylarında en önemli çözüm önerilerinden biri kışlık halı kullanmak olacak. Kış aylarında halılarınızı özel olarak seçerek, soğuğu azaltmasını sağlayın. Genel anlamda en çok kullanılan alanlar için ise halıların daha geniş ve kalın olması sağlanabilir. Hiçbir şekilde halı dışında basılacak alan olmaması, halıların da kalın olması soğuğu engeller.

Yerden gelen soğuğu kesmek için tercih edeceğiniz halıların da bir çözüm olacağını bilerek ona göre işlem yapabilirsiniz. Çok daha hızlı çözüm almanız sağlanarak, memnun kalacağınız şeklide ısı koruması tamamlanmış olacaktır. Değerlendirip bu alanda gerekeni yapabilirsiniz.

“Yerden Gelen Soğuk Nasıl Kesilir? | %100 Çözüm” üzerine 4 yorum

  1. Genellikle yer döşemesinde kullanılan ahşabın yoğunluğu 0,5 ile 0,7 g/cm3 arasında değişir laminant parkelerin yoğunluğu da 0.8 üzeridir. Yoğunluğu düşük malzemeler daha iyi yalıtkandır. Bu yönüyle ahşap daha iyi bir yalıtkandır. Ayrıca kullanılan lamimant parkeler 8 ile 12 mm arasında kalınlık tadır. Ahşap rabıtalar ise en az 20 ile 30 mm arasındadır bu yönüyle de daha iyi yalıtım yapar. Lütfen doğru bilgi verelim. Bu yazıdaki en doğru söz alt taraftan çok soğuk geliyorsa laminantın altında şilte yerine soğukluğun durumuna göre daha kalın yalıtım köpüğü vb. kullanmaktır. Veya bunun yerine yerden ısıtma sistemlerini kullanmak gerekecektir…

    Cevapla

Yorum yapın