Banyo fayans boyama, fayanslar eskiyince gündeme gelir! Peki, banyo fayans boyama nasıl yapılır? Banyo fayans boyama rich ve stencil yöntemi ve dahası! Zaman zaman evinizin herhangi bir alanındaki ya da tamamındaki dekorasyonundan sıkılabilir ve değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Banyonuz da zaman zaman size sıkıcı gelebilir ve ufak değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Banyonuzda banyo fayans boyama stencil yöntemi ile fayans boyama yaparak değişiklik yapabilirsiniz.
Banyo fayans boyama yorumları kullanıcılar tarafından oldukça olumlu görünüyor. Sıfırdan değiştirmek yerine banyo fayans boyama fiyatları daha ekonomik olurken yapımının kolay olmasıyla da oldukça fazla kullanılan bir dekorasyon yöntemidir. Banyo fayans boyama modelleri geniş bir yelpazeye sahip. Özelikle banyo fayans boyama rich yöntemi yaygın olarak tercih ediliyor. Banyo fayanslarınızı boyama tekniği ile boyayarak yepyeni bir banyo dekorasyonu yaratıp fayans boyama ile eski yeni arasındaki farkı görebilirsiniz. Mutfak fayans boyama nasıl yapılır, merak ettiğiniz tüm detaylar için bağlantıya tıklayın!
Banyo Fayans Boyama için Gerekli Malzemeler

Banyo fayans boyama için gerekli malzemeler öğrenin ve banyo yenileme yaparak banyonuzu en az maliyet ve zaman ile bambaşka bir hale dönüştürebilirsiniz. Banyonuzun fayanslarını boyayabilmeniz için öncelikle bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır.
Banyonuzun fayanslarını boyamak için;
- Orta büyüklükte boya rulosuna.
- Orta büyüklükte kestirme fırçasına.
- Banyonuzun büyüklüğüne göre yeterli olacak kadar fayans geçiş astarı. Eğer ne kadar yeterli olacağını bilmiyorsanız malzeme alışverişi sırasında banyonuzun büyüklüğüne göre bilgi alarak geçiş astarını alabilirsiniz.
- Fayansları boyama sırasında temizlemek için temiz bir su kovası ve temizlik bezi malzemelerine ihtiyacınız olacaktır.
Fayans Astarı Nasıl Uygulanır?

Fayans astarı nasıl uygulanır sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Banyo fayans boyama işlemi yapmadan önce mutlaka geniş astarı uygulamanız gereklidir. Ancak geçiş astarı yapmadan önce de mutlaka fayanslarınızın varsa kir ve küf gibi faktörlerden arındırılması gerekir. Fayans geçiş astarı uygulamadan önce etkili bir temizlik maddesi ile fayanslarınızın temizliğini ve özellikle derzlerinizin temizliğini yapmalısınız. Aksi takdirde fayans boyama işleminiz istediğiniz kadar kusursuz ve pürüzsüz olmayacaktır.
Fayanslarınızın temizlendiğinden emin olduktan sonra astar geçişi işlemine geçebilirsiniz. İlk olarak astarı 1/6 oranında olacak şekilde su ile inceltin ve rulo ile tüm fayanslarınıza boşluk bırakmadan sıralı şekilde uygulayın ve bu astarı 6 sata boyunca kurumaya bırakın ve 6 saat sonra astar geçişi işlemini tekrar ederek bir kez daha kurumaya bırakın.
Fayans geçiş astarınızın tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra fayansınızı boyamak için tercih ettiğiniz renkteki boya ile fayanslarınızı boyamaya başlayabilirsiniz. Fayans boyama kolay gibi görünse de işlem sonrasında derz yerleri belli olacaktır. Bu nedenle de banyo fayanslarının nasıl boyanması gerektiğini tüm ayrıntıları ile bilmelisiniz.
Pürüzsüz Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz banyo fayans boyama yapmak için astar geçişi işleminden sonra mutlaka alçı tekniğini uygulamalısınız. Alçı tekniğini uyguladığınızda fayanslarınızın rengini kolaylıkla değiştirmeniz mümkün olacaktır.
Banyo fayans boyama tekniklerinden birisi de zımparalama yöntemidir. Transfer astarı olarak da adlandırılan kalın zımpara ile fayanslarınızı zımparalayarak fayanslarınızı düzelterek boyaya hazır hale getirebilirsiniz. Zımpara yapmanın temel amacı fayansların aşınmasıdır. Kalın zımpara ile fayanslar aşınır ve böylece boyadığınızda fayanslara boya daha kolay tutunacaktır.
Zımpara işlemini tamamladıktan sonra mutlaka fayansların üzerindeki tozları temizleyerek asıl boyayı fayanslarınız üzerine uygulayabilirsiniz.
Fayans Boya Öncesinde Alçı İşlemi Nasıl Yapılır?

Fayansların üzerine geçiş astarı uyguladıktan sonra alçı yapmak için geçiş astarının tamamen kurumasını beklemelisiniz. Daha sonrasında fayansların üzerine alçı sıva uygulaması yapabilirsiniz.
Alçı sıva işleminin ilk katını perlitli sıva alçısı ile saten alçıyı karıştırarak yapmalısınız. İlk alçı sıva katı kuruduktan sonra ikinci katı sadece saten alçı ile yapılmalıdır. Bu sayede boya öncesinde fayans yüzesi pürüzsüz hale gelecektir. Daha fazla fikre Pinterest sayfamıza göz atarak ulaşabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Banyo fayansı hangi boya ile boyanır?
Banyo fayans boyama işlemi yağlı boya ve epoksi boya tercih edilmelidir. Silikon boya, su bazlı boya ve hobi boyaları da tercih edilebilir.
Banyo fayans boyama kullanışlı mı?
Banyo fayansları boyanabilir. Bu konuda çok gelişmiş boya çeşitleri bulunuyor. Fayans üzeri biraz kaygan biraz da parlak görünebilir. Uygun boyama tekniği ile fayansların üzerini boyayabilirsiniz, kesinlikle kullanışlıdır. Uzun yıllar kullanılabilir.