Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024

Eski sehpalarınızı renklendirerek yeni bir görünüm kazandırmak ister misiniz? O zaman sizinle bugün evdeki ahşap ve eskimiş sehpa boyama dekupaj ile kolay sehpa boyama ve baskı işlemini beraber yapalım. Öncelikle ahşap sehpa boyama malzemelerini hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024
Ahşap sehpa boyama teknikleri

Kolay Sehpa Boyama Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki videoyu izleyerek eski sehpanızı kolay sehpa boyama ile yenileyebilirsiniz.

YouTube video
YouTube video

Ahşap Sehpa Boyama Malzemeleri

Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024

Sehpa boyama ve baskı için gerekli malzemelerimiz şunlar:

  • Dekupaj tutkalı,
  • Zımpara (en ince numaralı olanı kullanacağız ),
  • Akrilik boya,
  • Boş kaplar su ve boya için,
  • Kurşun kalem,
  • İstediğiniz desende dekupaj kâğıdı, ( istediğiniz resim türünü renkli fotokopi ile çoğaltabilirsiniz. )
  • Fırça,
  • Vernik (nalburlardan alabilirsiniz),
  • Bez,
  • Sünger.

Kolay Sehpa Boyama Teknikleri

Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024

Öncelikle sehpamızı en ince numara zımpara kullanarak zımparalayalım. Zımparalama işleminin özenli yapılması kolay sehpa boyama yöntemlerinde çok önemlidir.

Zımparanın tozlarını sildikten sonra kurumaya bırakalım. Beyaz renkli boya ile sehpamızı boyayalım ve yine kurumaya bırakalım.

Eğer boyanız tam olarak kendini belli etmemişse birkaç kat daha boya kullanabilirsiniz. Boyanın katları arasında kurumasını beklemeniz gerekiyor. Hızlı kurutmak için fön makinesi de kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kozalak boyama nasıl yapılır?

Eski Sehpa Nasıl Yenilenir?

Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024

Sıra geldi desenimizi sehpaya işlemeye. Burada desenin yazılı olması durumunda deseni ters çevirerek baskı işlemini yapmak önemlidir. Ters çevirmezseniz yazılar sehpaya ters çıkar.

Resimlerde ters ya da düz fark etmez. Resim sehpanın tamamını kapatmıyorsa resmi ortalayın. Transfer dekupaj tutkalını küçük bir kabın içine alın. Fırça yardımı ile resmin ön yüzüne sürün.

Resmin her bölgesine tutkalın sürülmesi gerekiyor. Tutkal sürülmüş resmi ortalayarak ters çevirelim ve sehpaya yapıştıralım. Arka kısmından bez yardımı ile iyice yapılmasını sağlıyoruz.

Yapıştırma sırasında kâğıt aralarında hava kalmamasına dikkat edelim. Yapıştırma işleminden sonra on iki saat bekleyelim. Bekleme işlemi bittikten sonra süngeri ıslatalım ve nemli haldeyken dairesel hareketlerle kâğıdınız üzerinde süngeri gezdirelim.

Yavaş yavaş kâğıdın soyulmaya başladığını göreceksiniz. Bu işlemi yavaş yavaş yapmalısınız. Hızlı ve sert ovarsanız kâğıt tamamen soyulabilir.

Kenarlarda oluşan küçük sıyrılmaları resim fırçaları ve boyalar ile tamamlayabilirsiniz. Vernik işleminde sentetik vernik kullanacağız. Eğer vernik çok kalın gelmişse az bir tiner ile inceltebilirsiniz.

Fırça yardımı ile beş kat vernik atalım. Her katta verniğin kuruması için beklememiz gerekiyor. Son katlarda vernik kalınlaştığı için bekleme süresi biraz daha artacaktır.

İsterseniz takım sehpalarınızın her birini farklı resimler kullanarak sehpa boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Daha fazla fikir arayanlar Pinterest‘e göz atabilir.

“Kolay Sehpa Boyama Teknikleri 2024” üzerine bir yorum

  1. Bu fikirler harika; özellikle eski sehpaları değerlendirme açısından sehpa boyama tekniği birebir.

    Yanıtla

Yorum yapın