Koridor Çıta Uygulaması Nasıl Yapılır? %100 Kolay!

Koridor çıta uygulaması oldukça trend haline gelen bir dekorasyon eklentisi olmakta ve daha göze çarpan evlerde bu uygulama yer almaktadır. Koridor çıta uygulaması koridorunuzdaki duvarları yeniden dekore etmek için son derece iyi bir seçim. Üstelik pratik. Dekorasyon için tercih ettiğiniz koridor çıta uygulaması, farklı malzemelerde yapılabilir. Sizin seçmiş olduğunuz şeklin uygulanması önemlidir. Öncesinde nasıl bir dekorasyon yapacağınızı belirleyerek, ölçü alıp ona uygun malzeme temin ederek yapabilirsiniz. Uygulama son derece kolay olduğundan, çerçeve ya da geometrik şekiller olarak koridor duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

Koridor Çıta Uygulaması

YouTube video

Koridora Çıta Uygulaması için Gerekli Malzemeler

Koridor Çıta Uygulaması Nasıl Yapılır? %100 Kolay!
Koridor çıta uygulaması için gerekli malzemeler

Koridorun hareketlendirilmesi, dar olan koridorların geniş gösterilmesi gibi amaçlar ile uygulamalar olabilir. Bu sayede son derece şık bir görünüm de elde edilmiş olacaksınız. Koridor duvar çıtası malzemeleri geniş bir yelpazede sunuluyor. Poliüretan malzemeler, daha sert malzemeler gibi tamamen sizin seçiminiz olacak. Ahşap olan ürünleri tercih etmek, nasıl bir uygulama yapacağınıza göre karar vermeniz bu noktada önemli olacaktır. Gerekli malzemeleri temin etme aşamasında kaliteye özen gösterin. Malzemelerin kalitesi seçecek olduğunuz çıta ve yapıştırıcı açısından büyük önem taşır. Göz önünde bulundurarak ona göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. İşte gerekli olan malzemeler…

Koridor dekoru yapmak için malzemeler;

  • Gönye
  • Cetvel
  • Kalem
  • Çıta
  • Yapıştırıcı
  • Tasarım

Malzemelerin tamamlanması ile koridor çıtalama işlemine başlayabilirsiniz. Tasarım konusunda başlamadan önce net olmak önemlidir. Ona uygun boyutlarda, malzemelerde bir ürün satın alacak olduğunuzdan çok daha pratik şekilde bir kullanım olacaktır. Malzeme temini sırasında fiyatlar, malzeme kalitesi gibi kriterleri göz önünde bulundurun. Tamamen memnun kalacağınız bir seçim olmasını sağlamak açısından gereken özeni gösterin. Koridor dekorasyon fikirleri hakkında daha farklı bilgi edinmek için tıklayın.

Adım Adım Koridor Duvar Çıtası Uygulaması

Koridor Çıta Uygulaması Nasıl Yapılır? %100 Kolay!
Koridor duvar çıtası uygulaması

Koridor çıta dekoruiçin seçmiş olduğunuz tasarımın ardından malzemeleri de temin etmeniz ile işleme başlayabilirsiniz. Sonrasında kontrolleri de sağlayarak, sorunsuz şekilde çıtalama işleminin tamamlanmış olduğunu göreceksiniz. Aşama aşama ilerlemeniz halinde, sorun yaşamadan tamamen memnun kalacağınız şekilde bir kullanım olduğunu da görmek mümkün. İşte detaylar…

Koridor Çıta Uygulaması Nasıl Yapılır? %100 Kolay!
Adım adım koridor duvar çıtası uygulaması
  • İlk aşamada çizim işlemlerini uygulayın. Duvarda nasıl bir tasarım olacaksa kalemle işaretleyin.
  • Çıta modellerini öncesinde belirlediğiniz gibi temin edin.
  • Çıtaları istenen boyuta getirin. Duvar için hazırlayın.
  • İlk sıra çıtayı yapıştırın. Cetvel ve gönye kullanarak doğruluğu kontrol edin.
  • Ardından ikinci sıraya geçin.
  • Tasarımınıza uygun şekilde hareket ederek tek tek uygulamaları yapın.
Koridor Çıta Uygulaması Nasıl Yapılır? %100 Kolay!
Adım adım koridor duvar çıtası uygulaması

Verilen aşamaların tamamlanması durumunda koridor duvarı süsleme için işlemlerin tamamlanması sağlanmış olacaktır. Kontrol aşamaları, herhangi bir yamukluk olmaması, beğendiğiniz şekilde olması açısından önemlidir. Bunu sağlamanız halinde sorun yaşamadan, koridor duvarında süsleme işlemlerinin gerçekleşmesi tamamlanmış olur.

Koridor çıta modelleri farklı şekillerde olabiliyor olduğundan, öncesinde malzemeleri temin ederek modellere göre de seçim yapabileceğinizi unutmayın. Renk seçimi de önemli olacaktır. Duvarlarınızın rengine uygun olan çıta rengini belirlemek önemlidir. Seçim tamamen size kalıyor. Daha fazla fikir için Pinterest sayfamıza göz atın! Keyifli ve sıra dışı dekorasyonlar!

Yorum yapın